De eerste maanden in praktijk

Gepubliceerd op 10 mei 2022 om 15:07

Vanaf de officiële start van mijn eigen praktijk zijn we nu 3 maanden onderweg. Drie maanden met heel veel nieuwe klanten, maar ook "oude" klanten die blijven komen. Veel van die oude klanten zorgen weer voor nieuwe klanten. De tamtam gaat snel :)

Ik heb deze eerste drie maanden gezocht naar een goede manier van werken. Een voorbeeld is het pinapparaat dat ik heb aangeschaft. Betaalverzoeken en contant blijft natuurlijk ook mogelijk.

Daarnaast ben ik druk bezig met uitbreiding van activiteiten. Zo kan er al getiterd worden. Dit kan elke dag, maar de eerste dinsdag van de maand is het tegen gereduceerd tarief (zie de nieuws en acties pagina). Komende weken ga ik een extra cursus tandheelkunde doen. De planning is dat ik vanaf as zomer de apparatuur in huis heb om gebitsreiniging aan te kunnen bieden voor honden en katten. En later waarschijnlijk ook voor paarden.

Er staat dus nog veel op de planning. 

Voor nu alleen nog wat advies:

- Het tekenseizoen is nu echt van start. Denkt u er aan om uw hond of kat te behandelen? Niet alleen voor de dieren zijn teken vervelend, maar vooral voor de mens kan het hele nare gevolgen hebben. 

- De landbouwhuisdieren en de paarden gaan allemaal weer lekker de weide in. Ook die kunnen last krijgen van parasieten. Om niet onnodig wormenkuren te geven, is het belangrijk om een paar keer per jaar de mest te laten onderzoeken op wormeieren. Als deze niet of nauwelijks te vinden zijn, dan is ontwormen niet nodig en voorkomt onnodig hoge kosten. Bij dieren met klachten als slecht groeien, diarree, mottige vacht is een individueel monster nodig. Voor een koppel zonder klachten kunt u een mengmonster laten onderzoeken. Daarvoor pakt u van meerdere dieren wat mest wat ik dan meng. Dit geeft een goed zicht over de wormbesmetting in het koppel.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.