Veranderingen in de praktijk

Per 1 december werk ik alleen nog maar voor mijzelf. Dat betekent dat ik vanaf dat moment 5 dagen in de week beschikbaar ben.

Zoals de meesten van jullie al weten, ben ik in verwachting van ons eerste kindje. Begin april hopen wij haar te mogen verwelkomen. Dat betekent ook dat er wat dingen zullen veranderen. 

Ik wil proberen zo lang mogelijk door te werken en na de bevalling ook weer zo snel mogelijk voor u en uw huisdier klaar te staan. Om dit te kunnen doen, ga ik vanaf nu nog maar 1 avond in de week open (woensdagavond) en 1x per maand de zaterdagochtend. Voor spoed blijf ik 24/7 bereikbaar.

Tijdens mijn afwezigheid blijf ik telefonisch bereikbaar voor vragen en overleg. Mocht er iets zijn dat niet kan wachten, dan heb ik een collega bereid gevonden spoedgevallen van mij over te nemen. 

In maart en april kan ik geen afspraken vooruit plannen. Mocht er dan iets nodig zijn, vraag ik u te bellen op de dag dat het u uitkomt. Als ik die dag fit genoeg ben kunt u terecht, lukt het niet dan zal ik vragen op een andere dag terug te bellen (muv spoedgevallen natuurlijk).

Vaccinaties maart/april 2024

Om ervoor te zorgen dat al jullie dieren op tijd gevaccineerd worden, wil ik vragen om de vaccinaties die in maart of april nodig zijn al in februari te geven wanneer uw dier naar de opvang gaat (pension, hondenuitlaatservice). Of bij paarden die meedoen aan wedstrijden. Mocht uw huisdier hier niet onder vallen, dan mag de vaccinatie eventueel met maximaal 3 maanden uitgesteld worden. Zo hoop ik vaccinatie-stress te voorkomen tijdens het einde van mijn zwangerschap en in de kraamweken. Nogmaals, ik ga ervan uit dat ik lang door blijf werken en snel weer aan de slag kan, maar je weet maar nooit.

Nieuwe operatieruimte

Sinds oktober van dit jaar heb ik de beschikking over een aparte operatieruimte. Deze ligt los van de praktijkruimte. Hier kan ik in alle rust, met alle voorzieningen eromheen, uw huisdier helpen. Na de operatie kunnen ze dan uitslapen in de aparte opvang die eraan vast zit. Omdat ik hierdoor ruimte over heb, kan ik na het opereren weer door met mijn spreekuur. In de tussentijd is er een assistente in de operatie en uitslaapruimte aanwezig om de operatiepatiënten in de gaten te houden.

 

Maand van het gebit 2024

De maand van het gebit komt er weer aan. Ook wij doen dit jaar mee!

Tijdens de maand van het gebit (februari 2024) krijgt u 10% korting op een gebitsbehandeling bij uw hond/kat/konijn/knaagdier. Twijfelt u of een gebitsbehandeling nodig is, maak dan een afspraak voor een gebitscontrole. De gebitscontrole kost €12.50 per dier, als blijkt dat er een behandeling nodig is dan wordt dit bedrag van de rekening afgetrokken na de behandeling.

Mocht u vragen hebben, dan horen wij dat graag!

 

 

Open Dag 1 oktober 2022

Op 1 oktober is iedereen van harte welkom om een kijkje te nemen in de praktijk.

We zijn open tussen 11.00 en 16.00 uur

Kom gezellig kennismaken met de praktijk en kijk welke mogelijkheden wij u en uw huisdier te bieden hebben.

Voor de kleintjes is er een knuffelspreekuur. Dus is je knuffel ziek, neem die dan gezellig mee dan kan de knuffeldokter hem misschien beter maken.

Er zullen ook wat kraampjes zijn van lokale bedrijven uit de dierenbranche. 

Wij hopen dat het een gezellige dag wordt!

 

Vaccicheck

Elke eerste dinsdag van de maand is het VacciCheck (titeren) dag. Op deze dag kunt u naar de praktijk komen alwaar uw hond wordt nagekeken (lichamelijk onderzoek). Daarna neem ik een klein beetje bloed af om te kijken of de vaccinaties van uw hond nog werken. Dit geldt alleen voor de  hondenziekte, leverziekte en de Parvo. Voor de ziekte van Weil en de besmettelijke hondenziekte (kennelhoest) geldt dat deze vaccins maximaal 12 maanden werken. Daarom is het bij deze ziekten belangrijk uw hond jaarlijkse te vaccineren. Na het uitvoeren van de vaccicheck krijgt u de uitslag doorgebeld. Aan de hand van de uitslag kan het nodig zijn alsnog te vaccineren tegen één van de ziekten of is het pas weer nodig om over 3 jaar opnieuw te testen. Zo voorkomt u dat uw hond onnodig wordt gevaccineerd.

Normaal zijn de kosten van het titeren, inclusief bloedafname en lichamelijk onderzoek, € 52.50 euro. Op de VacciCheck dag betaald u € 47.50 euro!

Als u op deze dag gelijk de ziekte van Weil en/of de kennelhoest vaccinatie geeft, krijgt u een korting van 20 euro op het totaal bedrag.

Interesse? Meldt u tijdig aan (minimaal 1 week van te voren)! Dit kan via email: diernzorgmeeuwen@gmail.com of door een appje te sturen naar: 06-30276965. Geef hierin aan om welk dier het gaat en zet uw eigen gegevens er ook bij.

Dan app of mail ik u terug met een tijdstip waarop u verwacht wordt.

Voor meer informatie over de vaccicheck zie de website: www.vaccicheck.nl

Zaterdag 16 april a.s. is het zover. Ik ga dan in samenwerking met de Floreffehoeve konijnen en cavia's vaccineren. Dus heeft u een konijn of cavia die zijn/haar vaccinatie nog moet hebben dit jaar, schroom dan niet om u tegen dit voordelige tarief aan te melden. Ik zie u graag op 16 april.

Schrikt 16 april niet, dan kunt u natuurlijk ook altijd op een andere dag een afspraak maken bij mij op de praktijk.