Vreemd Voorwerp

Gepubliceerd op 5 november 2022 om 11:55

Er was eens een hond.... Die dacht de tuinstoelen na de zomer zelf af te breken...

Deze hond was ineens niet lekker. Bleef braken, wilde niet eten, lag te bibberen en had buikpijn. Na een injectie tegen misselijkheid, bleef ze toch braken. Op de echo was er nog niet heel veel te zien. Maar ik mocht echt niet aan de buik zitten. Toch proberen een beetje door te voelen en net achter de maag leek er een obstructie te zitten. Met spoed de hond onder narcose gebracht. 

Bij het openen van de buik kwam er gelijk een wokkel boven. Door de darm zag je al vreemd materiaal zitten. Het was nog net niet helemaal door de darmwand heen. Ik heb de darm geopend en alles verwijderd. Bleek het de rotan tuinstoel te zijn..

Alles verwijderd. Darm weer dicht gemaakt. Hondje dicht. Nadat ze wakker was mocht ze naar huis. De komende dagen zijn spannend. Weinig eten, heel vaak kleine beetjes. Twee keer per dag temperaturen. En hopen dat de darm goed sluit zonder te gaan lekken.

Een spannende operatie, met hopelijk een goede afloop.

 

Tip: ziet u uw dier iets eten wat hij/zij niet zou moeten doen, denk daarbij aan plastic, sokken, kleedjes, speeltjes, bel dan direct zodat ik de hond kan laten braken. De eerst 2 uur blijven deze voorwerpen namelijk in de maag zitten. Als ze ze uitbraken dan is er geen risico meer op vastlopen in de darmen.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.